Esmu mājražotāja, gatavoju dzidrinātu sviestu, jeb ghī.
Ghī sviests ir dzidrināts sviests - piena tauki bez laktozes. Ghī sviestam ir viegla, patīkama riekstaina karameļu garša, tas lieliski sader ar jebkuru ēdienu, to var lietot kā veselīgu aizstājēju eļļām, kuras lietojam pārtikā. Ghī būs pieņemams gan labas garšas baudītājiem, gan cilvēkiem, kuri vēlas uzlabot savu veselību. Tas ir veselīgs produkts, jo nesatur piemaisījumus, piemēram, augu eļļas un konservantus. Šāds sviests ir neatņemama sastāvdaļa ājurvēdā, kur to uzskata par uzturlīdzekli, kas lieliski uzlabo veselību: veicina gremošanu, fermentu darbību organismā, nepiesārņo aknas, bet dod tām spēku, mazina holesterīna līmeni asinīs, satur dažādus vitamīnus, uzlabo imūnsistēmu un palēnina novecošanās procesus. Ghī sviestu izmanto gaļas, dārzeņu cepšanai, kā piedevu pie rīsiem, vistas, zivju ēdieniem, garšvielu apcepšanai, biezputrās. Ja ēdienu gatavo, izmantojot ghī sviestu, tas saglabā savas garšas īpašības: ja to uzkarsē l
... Lasīt tālākīdz augstākai temperatūrai, Ghī paliek tik pat veselīgs kā neuzkarsētā veidā, nemaina krāsu un nerada piedeguma garšu. Ghī sviests ieteicams maziem bērniem , sākot mazuļa piebarošanu ar pirmajiem dārzeņiem, jo tajā nav piena olbaltuma, kas varētu izraisīt alerģiju. - Ghī sviestu var glabāt vairākus mēnešus istabas temperatūrā, bet var arī novietot ledusskapī. Var glabāt arī saldētavā.
Ghī mazina locītavu sāpes, gremošanas traucējumus utt.
Starp citiem ieguvumiem ghī kontrolē acu spiedienu. Tas arī uzlabo
matu, ādas stāvolkli un uzlabo reproduktīvo sistēmu.
Ghī palielina enerģētisko spēku, kas ir cilvēka veselības, izturības un imunitātes
pamats.
Ājurvēda iesaka ghī grūtniecēm un barojošām māmiņām, jo ghī palīdz laktācijas laikā
stiprina mātes pienu.
Ghī stimulē kuņģa skābes izdalīšanos, tādējādi palīdzot sagremot pārtiku un arī palīdzot barības vielu
absorbcijai.
Ghī pārklāj zarnas, tādējādi novēršot garšvielu un asāku ēdienu kairinošo iedarbību. Tas arī neitralizē toksīnus un
attīra organismu.
Ghī uzlabo atmiņu, stiprina smadzenes un uzlabo garīgo veselību.
Ārstē migrēnas un deguna asiņošanu.
Ghī uzlabo miegu, ieeļļo iekšējos orgānus, ādu, locītavas, muskuļus un saistaudus. Tas arī
palielina elastību un dziedē apdegumus un brūces lietojot ārīgi.
Ghī veicina svara zudumu.
Ārstē aizcietējumus.
Tas atveseļo balss saites, mazina ādas sausumu, uzlabo sejas ādas stāvokli.
Ghī nelielās devās palīdz samazināt holesterīna un triglicerīdu daudzumu un novērš lipīdu
vai tauku oksidēšanos.
Tas palīdz kolonizēt labas zarnu baktērijas, kas pašas ražo sviestskābi. Sviestskābe ir barība resnās zarnas
šūnām. Tādējādi uzlabojas resnās zarnas veselība un samazinās resnās zarnas vēža risks. Vairāk sviesta
skābes zarnās palīdz paaugstināt zarnu imunitāti, kas, starp citu, veido 80% no kopējā ķermeņa
imunitātes. (Lai pilnveidotu pilnīgu imunitāti, ir svarīgi nodrošināt zarnu veselību.)
Ghī ir kā garšaugu katalizators. Tas uzlabo to dziedināšanas efektivitāti.
Ghī palīdz uzturēt zarnu veselību.
Tas arī palīdz samazināt Candida un citu patogēnu veidošanos.
Ghī darbojas lieliski, ja to izmanto, lai palielinātu enerģiju pēc slimības.
Tas palīdz uzlabot izturību.
Tas nodrošina ļoti spēcīgas pretiekaisuma īpašības, jo tas samazina leikotriēna sekrēciju un arī
prostaglandīna līmeni, kas abi izraisa iekaisuma palielināšanās faktorus.
Ghī ir labvēlīgs autoimūnu slimību un traucējumu, piemēram, vēža, diabēta, artrīta, alerģiju gadījumā.
Tas pat palīdz sirds un asinsvadu slimībām.